sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Artisokkapasta

Hee, purkkiartisokka on tarjouksessa! Mitähän siitä tekisi?
Kauhee nälkä, kova kiire. Siitä syntyy yleensä nopea pasta.
Oletko maistanut latva-artisokkaa? Siinä on jotain samaa vibaa kuin oliiveissa. Tai homejuustossa. Omanlaisensa jännä maku. Umami. Voihan olla että ei tämä pasta maistu kaikille, mutta meille maistui - sillekin joka ei niin välitä oliiveista, saatikka homejuustosta.
Tai sitten se oli se kauhee nälkä.

Artisokkapastaan riittää seuraavat ainekset:

Punasipuli
Valkosipuli
Öljy
Kapris
Tomaatti(murska)
(Pakaste)herne
Artisokan sydän (prk)
Kerma
Chili
Paprikajauhe
Suola

Pasta


Koristeluun tuoretta basilikaa. Miksei juustoraastettakin!

Keittele pastaa, mieluiten kasvisliemessä mutta suolavesikin käy tässä hädässä. 
Kuullota sipuli, chili & valkosipuli öljyssä pannulla. Heitä sekaan kaprikset ja tomaatti.
Artisokan ja herneiden ei varsinaisesti tarvitse kypsyä, joten riittää että ne heittää sekaan siinä vaiheessa kun tomaatti on paksuuntunut meheväksi. Kermaa voipi lurautella oman tunnon mukaan jatkeeksi. Mausta vaikkapa paprikalla ja tarkista suolatilanne.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti